ik ben de egel 1Op 17 januari 1989 kreeg hij de titel "Ridder in de Kroonorde" en op 4 juni 1998 ontving Bob Mau de "Prijs voor het ganse oeuvre" van het Vlaams Stripcentrum en de Belgische Kamer van Experten in Stripverhalen (B.K.E.S) en dit na Karel Biddeloo, Pom, William Vance en Berck ...  Uit de laudatio van de jury leren we: "Bob Mau, de man die we vandaag willen eren, heeft meer dan veertig jaar echte Vlaamse strips gemaakt. Hij verwierf bekendheid met onder andere "Pits en Kaliber" en vooral met "Kari Lente".  De dagbladstrip "Kari Lente" heeft vanaf 1962 ruim dertig jaar gelopen in de Gazet van Antwerpen.

Jaar in en jaar uit hebben duizenden kunnen genieten van een dagelijkse portie avontuur. Om precies te zijn 32 jaar lang! Hij schreef en tekende dan ook het indrukwekkende aantal van 145 "Kari Lente"-verhalen. Gemiddeld 5 verhalen per jaar. Twee maanden per verhaal om het te bedenken en uit te werken en dat alles ontsproten uit een brein. Het brein van Bob Mau!

We mogen er ook bij vermelden dat Kari Lente eigenlijk de eerste stripheldin in België is. "Zij is volledig zelfstandig en geëmancipeerd. Nu is dat geen wonder meer maar wel in 1962! Bob Mau is zijn tijd ver vooruit!".

Bob Mau stierf na een slepende ziekte op 26 mei 2006 in huiselijke kring te Brasschaat. Op het doodsprentje kwam Bob Mau voor een laatste keer aan het woord met een poëtische mijmering over het leven en een knipoog naar de dood.

ik ben de egel 5a

ik ben de egel 2ik ben de egel 4ik ben de egel 3